Jak skladovat med? Je třeba jej uchovávat v suchu a na tmavých místech. Pozor na to, že med velmi snadno přijímá z okolí různé pachy.
Vhodnými materiály pro uskladnění včelího medu jsou sklo nebo kamenina. Z kovů pak připadá v úvahu ještě nerezavějící ocel, hliník a nádoby opatřené povrchem z potravinářského cínu či potravinářského laku. Dříve se med skladoval i v dřevěných obalech vylitých včelím voskem. Pro dočasné přechování medu lze použít i polyetylenové obaly.
Vysoký obsah cukrů v medu působí do značné míry samokonzervačně. Tím si med ve vhodných podmínkách uchová plnou kvalitu i několik let. Příliš dlouhým skladováním ztrácí med své aroma. Rozkládají se v něm cukry, čímž přichází o svou biologickou hodnotu, tmavne a mění chuť.
Med je hygroskopický – má tendenci na sebe vázat vlhkost ze vzduchu. Vyšší obsah vody pak zvyšuje nebezpečí, že v medu začnou probíhat nežádoucí mikrobiologické procesy (kvašení). Proto med skladujte v dobře uzavřených sklenicích, které umístěte do suché a chladné místnosti (se vzdušnou vlhkostí do 60% a teplotou do 15 °C). Med také chraňte před přímým slunečním světlem.