20. ledna 2017
Proč jist med? Obsahuje jednoduché cukry -jsou okamžitým zdrojem potřebné energie,mají hojivý vliv na lidskou kůži a sliznici Obsahuje dextriny – mají hojivý vliv na lidskou kůži a sliznici Obsahuje minerální látky -ušetříme peníze za […]
7. dubna 2016
Včely – co možná nevíte? 1 litr zralého medu váží 1,42 až 1,44 kg v létě, kdy je rozvoj včel největší, má jedno včelstvo 60 000 – 100 000 včel – dělnic, 600 až 2 000 trubců a […]
14. března 2016
Med je komodita živočišného původu. Je definován ve vyhlášce č. 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky na přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky, ve znění vyhlášky […]
17. ledna 2016
Jak skladovat med? Je třeba jej uchovávat v suchu a na tmavých místech. Pozor na to, že med velmi snadno přijímá z okolí různé pachy. Vhodnými materiály pro uskladnění včelího medu jsou sklo nebo kamenina. […]
17. ledna 2016
Hydroxy-metyl-furfural (HMF) je takovým ukazatelem „čerstvosti“ medu. Starý či přehřátý med v průběhu výroby má hodnoty HMF větší, než čerstě vytočený med. HMF, hydroxy-methyl-furfural je látka, která však vzniká v medu vždycky vlivem teploty a […]
2. ledna 2016
Pokud nachlazení způsobí tzv. přehlenění organismu,může pomoci konzumace potravin, které pomáhají tělu se hlenů zbavit. Jednou z těchto potravin je i kombinace medu a cibule, tzv. cibulový med. Cibulový med Cibulový med pomáhá hleny usazené […]